Tenis

Simona Halep porazila Serenu Williams i postala prva Rumunka koja je osvojila Wimbledon

Rumunka Simona Halep (WTA: 7.) porazila je Amerikanku Serenu Williams (WTA: 10.) rezultatom 2:0 u setovima te je tako prvi put u karijeri osvojila Wimbledon.

No image - Haber.ba

Rumunka Simona Halep (WTA: 7.) porazila je Amerikanku Serenu Williams (WTA: 10.) rezultatom 2:0 u setovima te je tako prvi put u karijeri osvojila Wimbledon, piše “Klix“.

Halep je puno bolje otvorila meč i već u prvom gemu na servis Serene napravila je break, a nakon što je bez izgubljenog poena osvojila gem na svoj servis, napravila je i drugi uzastopni break, stigla u vodstvo od 3:0 i prvi set je lagano riješila u svoju korist.

Na kraju, Halep je do vodstva od 1:0 u setovima stigla rezultatom 6:2.

U drugom setu Williams je zaigrala malo bolje, bila je sigurnija u igri na svoj servis, ali to nije bilo dovoljno da odgovori na sjajnu igru Rumunke koja je rezultatom 6:2 osvojila i drugi set i postala prva Rumunka u historiji koja je osvojila Wimbledon.

Ovo je za Serenu Williams drugi uzastopni poraz u finalu Wimbledona, a podsjećamo, ona je prošle godine poražena od njemačke teniserke Angelique Kerber.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh