Rukomet

Šuman optimističan pred Finsku: “Pobijedit ćemo dobrom tranzicijom”

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za dvomeč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske. Selektor Bilal Šuman, žali zbog igrača koji neće moći nastupiti, kazavši da igrači koji su došli na pripreme imaju motiv i kvalitet da ostvare željeni rezultat.

Bilal Šuman - Haber.ba

Što se povrijeđenih tiče, želimo im brz oporavak i nadam se da ćemo u junu imati kompletnu ekipu, rekao je.

O protivniku se manje – više sve zna.

Radi se o selekciji koja trči 60 minuta bez obzira na rezultat. Imat ćemo priliku vidjeti lijevo krilo koje koristi mnogo lopti i lijevog beka koji je kvalitetan igrač. Međutim, mislim da možemo odigrati jaku odbranu sa našim sjajnim golmanima. Ipak smo ekipa koja ima otprilike 150 kila više od selekcije Finske… Fizički smo jači. Želimo igrati jaku odbranu a onda iz nje trčati, pokazati našu tranziciju. Mislim da smo kvalitetniji, preuzimamo ulogu favorita bez obzira na probleme sa povredama, dodao je Šuman.

Prvi meč se igra u Finskoj 11. aprila, dok je drugi na rasporedu tri dana kasnije u Tuzli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh