Ostali sportovi

Preminuo mladi košarkaš koji je na prošlom Mundobasketu čuvao Luku Dončića

Garly Sojo, mladi venecuelanski košarkaš koji je nastupao na Mundobasketu prošlog ljeta, pronađen je mrtav u svom domu u petak, piše kolumbijski “El Tiempo”

Garly Sojo - FIBA

Uzrok smrti 23-godišnjaka iz Karakasa i dalje je predmet istrage. Prema prvim nezvaničnim informacijama preminuo je od posljedica srčanog udara.

Sojova karijera bila je vezana za Južnu i Srednju Ameriku, važio je za borbenog i svestranog košarkaša.

Prije četiri godine na prvenstvu Južne Amerike za igrače do 21 godine bio je među najboljima na turniru sa prosjekom od 17,6 poena, 2,4 asistencije i 2,6 ukradenih lopti. Put ga je kasnije vodio do seniorske reprezentacije Venecuele sa kojom je nastupao na FIBA svjetskom prvenstvu 2023.

Posebno je upečatljiva bila njegova partija protiv Slovenije, gde je čuvao Luku Dončića i na drugoj strani uspio da postigne 16 poena. Japanu je ubacio 20, a turnir završio sa prosjekom od 12,4 poena.

“Duboko žalimo zbog smrti Garlyja Soja, člana našeg nacionalnog tima i nevjerovatnog ljudskog stvorenja, koji je imao velike ambicije u košarci“, objavljeno je na Instagram stranici Košarkaškog saveza Venecuele. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh