Ostali sportovi

Fenomenalna Lana Pudar osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu

Na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u rumunskom Otopeniju će nastupiti još u disciplini 100 metara delfin

Maestralna bh. plivačica Lana Pudar osvojila 3. mjesto u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima u rumunskom Otopeniju.

Pudar je puhala “za vratom” Kohler sve do 150 metara utrke, ali je Nijemica bila fantastična i došla do zlata. Na nekih 150 metara utrke Lanu je malo stigao i umor, a na kraju je stigla do bronze s vremenom 2:04.55.

Međutim, Lana će pamtiti ovaj nastup jer je s ovim rezultatom postavila evropski juniorski rekord.

Angelina Kohler je utrku završila za 2:03.30, a drugoplasirana je bila Helena Rosendal Bah (Back) sa vremenom 2:03.86.

Bivša bh. reprezentativka koja sada brani boju Hrvatske Amina Kajtaz osvojila je 6. mjesto s vremenom 2:08.26.

Osim Lane Pudar, u finalnoj utrci na 200 metara delfin takmičile su se još Angelina Kohler, Emili Lardž (Emily Large), Amina Kajtaz, Laura Lahtinen, Katja Fain i Alesija Polieri.

Podsjetimo, Pudar će na ovom prvenstvu nastupiti i u disciplini 100 metara delfin, a kvalifikacije za ovu disciplinu će biti obavljene u petak ujutro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh