Ostali sportovi

Ferstapen pokorio Brazil: Alonso završio ispred Pereza u fotofinišu

Trostruki svjetski prvak je na stazi „Interlagos“ je kompletirao dvostruki trijumf, pošto je prije toga slavio i u sprint utrci

Vozač Red Bull Racinga Maks Ferstapen (Max Verstappen) slavio je na Velikoj nagradi Brazila, 20. utrci ovogodišnjeg prvenstva Formule 1.

Trostruki svjetski prvak je na stazi „Interlagos“ je kompletirao dvostruki trijumf, pošto je prije toga slavio i u sprint utrci.

Nizozemskom vozaču je ovo bila 17. pobjeda ove sezone, čime je dodatno pomjerio svoj rekord, te mu je ovo bila 52. pobjeda u karijeri.

Inače, start ove utrke je bio u potpunom haosu gdje su čak tri vozača ispala prije izlaska iz prve krivine.

Potpuni haos u Interlagosu: Sudar u prvoj krivini zamalo završio kobno, tri vozača ispala
Najbliži mu je bio Lando Noris (Norris) iz McLarena, a njima se na podijumu pridružio vozač Aston Martina Fernando Alonso. Dvostruki prvak svijeta je završio samo 53 hiljadinke ispred Serhija Pereza (Sergio).

U Top 10 osim pomenutih našli su se još i Lens Strol (Lance Stroll), drugi vozač Aston Martina. Karlos Sains (Carlos Sainz) iz Ferrarija, Pjer Gasli iz Alpine (Piere Gasly), Luis Hamilton (Lewis) iz Mercedesa, dok su osvajače bodova kompletirali Juki Cunoda (Yuki Tsunoda) i Esteban Okon (Ocon).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh