Ostali sportovi

Amerikanka nakon dva posljednja mjesta na dva SP na ovom osvojila zlato

Laulauga Tausaga u utorak navečer proživjela je najbolji dan u svojoj sportskoj karijeri kad je u petoj seriji finala bacanja diska uspjela doseći daljinu od 69,49 metara …

Laulauga Tausaga / Agencije

… i time za više od četiri metra nadmašiti svoj lični rekord s kojim je došla na Svjetsko prvenstvo u Budimpeštu, a s kojeg se vraća kao svjetska prvakinja.

‘Ne znam imam li za kumu dobru vilu ili su moji preci imali nešto u ovome, ali večeras sam uspjela napraviti nešto što nisam mislila da je moguće’, rekla je 25-godišnja američka bacačica diska rođena na Havajima.

Ovo joj je bio treći nastup na svjetskim prvenstvima, a prethodna dva, u Eugeneu 2022. i Dohi 2019., završila je kao posljednja, 12. u finalima.

‘Bila sam uvjerena da se sa svojim najboljim hicem mogu ugurati na pobjedničko postolje, a ne završiti na 12. mjestu kako je to bilo na posljednja dva svjetska prvenstva. Nevjerovatno je da sam sa 12. došla na prvo. Rekla sam si: ‘Moraš to izbaciti iz sebe i ako ne bude ispravno, neka bude tako’. No, izletjelo je za taj veliki hitac i evo me ovdje’, izjavila je presretna Amerikanka sa zlatnom medaljom oko vrata.

U jednoj noći je pobijedila aktuelnu olimpijsku pobjednicu i vlasnicu najboljeg rezultata u ovoj sezoni, sunarodnjakinju Valarie Allman, braniteljicu naslova iz Eugenea Kineskinju Feng Bin te legendu ove discipline Sandru Perković, koja je bila među prvima koje su joj došle čestitati na pobjedi.

‘Imam zlatnu medalju, ne mogu vjerovati, ovo je tako nestvarno. Kad sam ugledala svoju daljinu, nisam mogla dovoljno brzo doći do svog trenera da mu dam najčvršći zagrljaj u životu’, rekla je nova svjetska prvakinja, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh