Ostali sportovi

Robi Lovler nokautirao protivnika za 38 sekundi, pa završio karijeru

Tako je ovaj borac na najbolji mogući način završio karijeru u 41. godini

MMA borac koji se takmiči u UFC organizaciji Robi Lovler (Robbie Lawler) u subotu je odradio posljednju borbu u karijeri, a u jednoj od preliminarnih borbi ekspresnim nokautom nakon 38 sekundi pobijedio je Nika Prajsa (Pricea).

Tako je ovaj borac na najbolji moguči način završio karijeru u 41. godini, a na kraju se oprostio u suzama radosnicama jer mu je UFC organizacija priredila i poseban program.

Na ekranu su prikazali snimak s najboljim dijelovima iz njegove karijere, a kako je riječ o borcu koji se u UFC-u počeo takmičiti prije 20-ak godina, jasno je da je bilo mnogo materijala i uspomena na koje je ponosan i koje su obilježile njegov put.

Prvi nastup bio mu je na još na eventu UFC 37, a najveći uspjeh u karijeri mu je naslov prvaka u velter kategoriji.

– Bio je ovo težak period priprema, ništa nije teklo dobro, ali sam se danas napokon osjećao jako dobro i lijepo je bilo završiti karijeru na ovaj način. Hvala vam svima na svim ovim godinama podrške” – rekao je Lovler nakon borbe.

Na kraju, karijeru je završio s omjerom od 30 pobjeda i 16 poraza, a njegova borba iz 2015. godine protiv Rorija Mekdonalda (Rory MacDonald) je jedna od najboljih ikad viđenih u UFC-u. Tokom svih ovih godina, još se borio u organizacijama kao što su Strikeforce i PRIDE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh