Ostali sportovi

U Mostaru održana “Šlaufijada”: Bar Stari most najbolja posada

Utrka na šlaufima niz Neretvu – takmičenje u sklopu manifestacije “456. Skokovi sa Starog mosta”, održana je po drugi put otkako je Klub skakača “Mostari” odlučio vratiti ga na popis sadržaja same manifestacije.

Šlaufijada u Mostaru / PR - Haber.ba

Učešće je uzelo 11 posada, a najbolja je bila “Bar Stari most”, koja je iza sebe ostavila posadu ”Lolek i Bolek”, te ekipu “Pijesak” iz naselja Carina.

Zbog nevremena je sve kasnilo 15 minuta, a dvije ekipe koje su se ranije bile prijavile, odustale su od takmičenja.
– Nije bilo nezgoda, povreda i slično, pa možemo biti zadovoljni. Čuvamo tradiciju i nastavljamo dalje. Već danas imamo skokove juniore, rekao je koordinator za skokove juniora i za “Šlaufijadu”, Ermin Zukanović.

Šlaufijada predstavlja stari običaj, igru dječaka. Učesnici imaju samo kupaće, papuče i šlauf- unutrašnja guma od bagera, kamiona ili od malog auta, nema vesla, već se stave papuče na ruke i utrkuje se ko će prije stići.

Šlaufijada u Mostaru / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh