Ostali sportovi

Tyson Fury najavio da se povlači: Imam 150 miliona funti u banci i ništa više za dokazati

Britanski bokser i vlasnik šampionskog WBC poajasa Tyson Fury najavio je povlačenje nakon meča protiv Dilliana Whytea u aprilu.

Tyson Fury - Screenshot

Neporaženi Fury je dvostruku svjetski šampion, a u 32 meča je upisao 31 pobjedu. Meč protiv Deontaya Wildera u prvoj od tri njihove borbe je bio neriješen, dok je iz naredna dva meča Fury izašao kao pobjednik.

Na pitanje da li će završiti karijeru nakon meča protiv Whytea zakazanog za 23. april na stadionu Wembley, Fury je odgovorio da hoće.

“Da, 100 posto. Imam 150 miliona funti u banci i ništa više za dokazati, nikome”, izjavio je Fury.

Za svog narednog protivnika je izjavio da se “uplašio” te da zbog toga nije došao na konfereciju za medije. Vjeruje se da se Whyte nalazi na pripremama u Portugalu. On će dobiti samo 20 posto od iznosa koji će donijeti održavanje meča, dok će Fury ostvariti najveću zaradu karijere, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh