Ostali sportovi

Historijski skok Valijeve: Rusima timsko zlato

Olimpijski tim Rusije osvojio je zlatnu medalju u timskom takmičenju u umjetničkom klizanju. Mlada Kamila Valijeva ispisla je novu historiju Olimpijskih igara, pošto je postala prva takmičarka koja je izvela potpuni četvorostruki skok.

Kamila Valijeva - reuters

U Pekingu je 15-godišnjakinja pomerila granice, pošto je izvela dva četvorostruka skoka u slobodnom programu. Pokušala je i treći, ali je pala.

Rusi su ukupno osvojili 74 poena – uz savrešen ocjene Valijeve (dvije desetke), imali su još 8 i 10 u muškoj konkurenciji, 9 i 10 u konkurenciji parova, 9 i 9 plesnih parova.

Zlatom su se okitili još Mark Kondratjuk, Anastasija Mišina i Aleksandar Galjamov, Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov.

Rusi su osvojili drugo zlato u timskom takmičenju, koje je na programu od Sočija 2014. Kanađani su trijumfovali 2018. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh