Ostali sportovi

EP: Lana Pudar u finalu, polufinale za Emira i Anju

Nakon što je na Svjetskom kupu osvojila bronzu na 100 delfin Lana je sada kao četvrta ušla u finale duplo duže discipline. Njeno vrijeme 2:07:10 ujedno je i novi rekord Bosne i Hercegovine

Lana Pudar nastavlja da oduševljava plivačku javnost. Ova 15-godišnjakinja je izborila danas finale Evropskog prvenstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je na Svjetskom kupu osvojila bronzu na 100 delfin Lana je sada kao četvrta ušla u finale duplo duže discipline. Njeno vrijeme 2:07:10 ujedno je i novi rekord Bosne i Hercegovine.

Emir Muratović postao je prvi dečko u historiji svoje zemlje koji je brži od 22 sekunde. Emir je prvo u kvalifikacijama zabilježio vrijeme 21.91 da bi zatim u polufinalu plivao 21.83. Na žalost, iako je ovaj rezultat novi apsolutni rekord, nije mu bio dovoljan za plasman u finale. Kao prvi u finale ove discipline plasirao se Sabo Sebastijan sa 20.87.

Anja Crevar je nakon jučerašnje medalje danas uspjela da izbori još jedno polufinale, međutim njen rezultat 2:12:28 nije bio dovoljan za plasman u najbržih osam.

Jutros je u kvalifikacijama trke 100 mješovito nastupila i Nina Stanisavljević, ona je sa vremenom 1:01:27 ostvarila plasman na 23. mjesto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh