Košarka

Jusuf Nurkić: Nemamo uslove, kod nas je cirkus i mladi će ići igrati za druge reprezentacije

Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Nemamo uslove, četvorica spavaju u sobi, rekao je Nurkić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u Poljsku, gdje će igrati pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Tim povodom je organizirana press konferencija, a košarkaši su iznijeli loše stanje oko reprezentacije i katastrofalne uslove koje imaju.

Uživo / Pratite press konferenciju košarkaša BiH uoči pretkvalifikacijskog turnira
Prvi je riječ uzeo Jusuf Nurkić koji je naglasio kako se mora krenuti od uslova.

– Sakupili smo se svi da pošaljemo sadržajnu poruku. S obzirom da svake godine prolazimo kroz iste probleme… Od uslova moramo krenuti. Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, da nemamo para, a nemamo se kome obratiti.

Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni, a mi nemamo kondicionog trenera.

Mi ne možemo osnovne stvari dobiti. Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Nemamo uslove, četvorica spavaju u sobi.

Za djecu koju u budućnosti žele nastupati za BiH moramo osigurati normalne uslove. Kod nas je cirkus i odlazit će igrati za druge reprezentacije…- rekao je Nurkić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh