Košarka

Košarkaš Partizana nije prao šorc cijelu sezonu, nakon 74 utakmice donio mu je sreću

Košarkaši Partizana pobijedili su prije tri dana Crvenu zvezdu na svom parketu i s ukupnih 3-2 osvojili ABA ligu prvi put nakon deset godina, ali navijačima je za oko zapao jedan drugi detalj.

Naime, svi igrači Partizana imali su šorc crno-bijele boje, dok je samo američki košarkaš Zach LeDay na sebi imao šorc crno-žute boje i to zbog bizarnog razloga. Poznato je kako su mnogi sportisti praznovjerni i vjeruju da neke stvari u njihovoj svakodnevnoj rutini itekako utječu na sportske uspjehe i donose im sreću.

Neki tako prvo obuju lijevu tenisicu, neko prvo desnom nogom kroči na teren, a LeDayovo praznovjerje se očitovalo na šorcu, javljaju srbijanski mediji.

Američki košarkaš cijelu sezonu igrao je u jednom šorcu jer je mislio da mu donose sreću te zbog praznovjerja nije dozvolio da mu ga klupski uposlenici operu.

Rezultat toga se itekako vidio na posljednjoj utakmici sezone jer je bijela boja poprimila žutu pa su se mnogi pitali zašto ima šorc drugačije boje u odnosu na svoje saigrače.

S obzirom da je ove sezone odigrao 74 utakmice, nije ni čudo što su požutjele, a srbijanski mediji samo nisu u potpunosti sigurni da li je u njima igrao u svim takmičenjima ili samo u ABA ligi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh