Košarka

Košarkaši BiH doživjeli težak poraz od Francuske, odluka o plasmanu na SP-u pada u februaru

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je na gostovanju od selekcije Francuske rezultatom 92:56, u okviru 4. kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ipak, na ruku nam je išao poraz Crne Gore protiv Litvanije (56:65) i još uvijek imamo šansu da u posljednja dva kola izborimo plasman na Mundobasket.

košarkaška reprezentacija BiH - FIBA

Istina, to će biti veoma teško, ali računica je jasna – našem timu, trebaju dvije pobjede u preostala dva meča u kvalifikacijskom prozoru u februaru naredne godine.

Odlučujuća će biti domaća utakmica protiv Crne Gore 23. februra u kojoj moramo pobijediti sa više od 19 poena razlike s obzirom da smo u Podgorici izgubili 88:69, a potom tri dana kasnije moramo savladati Mađarsku na gostovanju i tako bi bili sigurni učesnici Mundobasketa.

Naš tim je u večerašnjoj utakmici u dvorani “Palača sportova” solidno počeo susret i u prvoj četvrtini držao je rezultatski priključak, ali kako je vrijeme odmicalo tako je i rasla prednost domaćih i na poluvremenu je bilo 40:27.

U drugom poluvremenu Francuska je bez problema sačuvala i dodatno povećala vodstvo i upisala je očekivan i ubjedljiv trijumf.

Prvo ime u našem timu bio je Kenan Kamenjaš sa 20 poena i četiri skoka, a solidan je bio i Ajdin Penava sa deset koševa i osam skokova.

Francuze je do pobjede predvodio sjajni Victor Wembanyama sa 19 poena, dok je Juhann Begarin dodao 12, a Damien Inglis 11 koševa.

Francuska i Litvanija su večerašnjim pobjedama osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo.

Rezultat i strijelci:

Francuska – Bosna i Hercegovina 92:56 (17:13, 23:14, 19:17, 33:12)

Francuska: Wembanyama 19, Albicy 5, Kamagate 6, Begarin 17, Inglis 11, Lacombe 2, Sene 6, Makoundou 7, Toupane 3, Lang 6, Francisco 8, Chassang 2.

BiH: Kamenjaš 20, Penava 10, H. Delalić 4, Gegić 7, A. Delalić, Avdić, Sejfić, Tomić 4, Lazić, Mulić 2, Vrabac 4, Čampara. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh