Košarka

ZMAJEVI DANAS PROTIV LITVANIJE IGRAJU ODLUČUJUĆI MEČ ZA OSMINU FINALA EUROBASKETA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra ključni duel na Eurobasketu za prolazak u eliminacijsku fazu takmičenja.

Košarkaši BiH - vijesti.ba

Protivnik od 14.30 sati bit će nam selekcija Litvanije koja se jučerašnjim trijmfom nad Mađarskom vratila u igru za dalji plasman.

Litvanci su prvenstvo otvorili s tri poraza, ali su uoči današnjeg meča na omjeru 3:1. S druge strane naša reprezentacija ima omjer 2:2. Pobijedili smo Mađarsku i Sloveniju dok smo poraženi od domaćina turnira Njemačke te jučer od selekcije Francuske.

Zmajevi ne smiju izgubiti danas ako žele u osminu finala Evropskog prvenstva jer bi u tom slučaju Litvanija zbog boljeg međusobnog omjera išla dalje.

Selektor Adis Bećiragić najavio je jučer da neće biti kalkulacija.

U svakoj utakmici dajemo maksimum i želimo pobijediti. Vidjet ćemo šta će biti, ali znamo da je Litvanija itekako nezgodan i dobar tim. Potrošnja je ogromna jer igramo svaku utakmicu na 100 posto da bismo imali šansu za pobjedu. I protiv Litvanije će biti nedostatak energije i to je jasno, ali ima druga stvar. Svaki čovjek ima snagu mentalnu da svoj umor ostavi za dan poslije. To su riječi Bogana Tanjevića. Odmor da odložimo za dan poslije. Bit će najvažnije koliko ćemo biti spremni fizički jer igramo protiv najbrže ekipe u grupi, ali potrudit ćemo se da budemo najbolji što možemo – rekao je Bećiragić. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh