Košarka

Veliko priznanje za BiH: Ademir Zurapović će dijeliti pravdu na Eurobasketu 2022

Bosanskohercegovački košarkaški sudija Ademir Zurapović dijelit će pravdu na predstojećem Eurobasketu, koji se održava tokom septembra u Njemačkoj, Italiji, Češkoj Republici i Gruziji.

Ademir Zurepovič - Reuters

Tako će bh. arbitar s FIBA značkom po osmi put suditi mečeve šampionata Evrope.

Podsjetimo, na ovogodišnjem Eurobasketu učestvuje i muška košarkaška reprezentacija BiH, koja se nalazi u grupi B sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarske.

U proteklih nekoliko godina također je dijelio prvadu na susretima Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Zurapović sudio je košarkaško finale na Olimpijskim igrama u Tokiju između reprezentacije SAD – Francuske.

Tuzlak je FIBA sudija od 1995. Prošle godine također je sudio Finale Interkontinentalnog kupa, finale FIBA Lige šampiona, ali i play off za odlazak na Olimpijadu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh