Košarka

Lojo: Težak poraz, pravili smo greške u odbrani

Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Kanade u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 96:64, a selektor Goran Lojo nakon susreta rekao je da je mnogo razloga za to.

Goran Lojo - Vijesti.ba

Zmajice su imale za protivnika četvrtu reprezentaciju svijeta prema FIBA rang-listi, a selektor našeg nacionalog tima ističe da je poraz upisan neočekivano visokom razlikom.

“Teška utakmica i težak poraz za nas. Neočekivano visokom razlikom. Dosta je razloga za to. Nismo bili na nivou u odbrani, posebno u prvom poluvremenu. Kanada je to iskoristila. Imali su visok procenat šuta. Analizirat ćemo naše greške”, rekao je Lojo, koji je jedan od razloga istakao i privikavanje na vremensku zonu, a potom je nastavio:

“Sutra je novi dan. Nova utakmica. Pokušat ćemo odigrati što je bolje moguće. Jedan od razloga može biti što ove utakmice nemaju takmičarski značaj, jer će se tri reprezentacije plasirati na Svjetsko prvenstvo. Kanada je bila motivisanija. Nisu slučajno četvrta reprezentacija na svijetu. Imaju dominantne igračice na svim pozicijama”.

Naš nacionalni tim nema mnogo iskustva na velikim događajima.

“Nemamo iskustvo na ovakvim događajima. Nismo bili na evropskoj sceni 22 godine. Prošle godine smo se plasirali na Eurobasket nakon 22 godine. Bio je veliki pritisak, igračice su bile nervozne, ali i problemi sa Bjelorusijom su možda utjecali na nas, čekamo odluku FIBA-e da smo se vjerovatno kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo“, istakao je selektor.

Našem timu je mnogo falila Marica Gajić, a to pokazuje statistika skokova. Kanađanke su imale 39 skokova, a naš tim 17 manje.

“Značajno nas je poremetila povreda Marice Gajić. Uigravali smo skroz nešto drugo nakon njene povrede. Nakon Jones na skakačim pozicijama ona nam je veoma bitna karika”, dodao je Lojo, piše SCsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh