Košarka

Kalinić: “Srbi nisu nebeski narod, moramo se pomiriti da smo nebitna tačka na mapi svijeta”

U vrlo otvorenom trazgovoru za srbijanski “Blic”, košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić nije pričao samo o sportu, već se dotakao i političkih tema.

Nikola Kalinić - Zimbio.com

“Kosovski boj je bio prije 600 godina, a već dosta decenija to nije “naša” teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim” rekao je u razgovoru za “Blic” član Fenerbahcea i dodao da je krajnje vrijeme da se riješi kosovski problem i da se nastavi dalje.

“Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje”, rekao je on.

“Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svijetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi svijeta”, poručio je Kalinić.

On je pozvao one koji mu ne vjeruju da proputuju malo svijetom i da kažu strancima odakle su i ko su.

“Doživjet će šok, siguran sam. Ja sam ga doživio”, kaže Kalinić. On je napomenuo da je svjestan da će ga mnogi sada zamrziti, ali smatra da je vrijeme da neko to kaže javno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh