Fudbal

Džekin Fenerbahče sprema neviđen potez nakon haosa u Trabzonu

Fudbalska Turska i dalje bruji o incidentima koji su se dogodili u nedjelju u Trabzonu nakon završetka utakmice između domaćeg Trabzonspora i Fenerbahčea.

Navikli smo da je turski fudbal pun kontroverzi, spornih sudijskih odluka, pritisaka, pa i incidenata, ali nešto kao što se dogodilo u nedelju uvečer odavno nije viđeno.

Kraj utakmice Trabzon – Fenerbahče obilježilo je utrčavanje domaćih navijača na teren i masovna tuča sa igračima i ljudima iz protivničkog tabora. Više fudbalera Fenerbahčea dobilo je udarce, mada je bilo i onih koji su uspjeli da uzvrate huliganima.

U junaka žuto-plavih izrastao je Nigerijac Osaji-Samuel, koji je uspio da izudara maskiranog napadača iako je ovaj, po navodima turskih medija, u ruci imao nož.

Saopštenje za javnost u ponedeljak predveče izdao je i Fenerbahče, koji je zakazao vanrednu sjednicu skupštine kluba i najavio da će na njoj biti razmatrano čak i istupanje iz Superlige. Sastanak najvećeg klupskog tijela planiran je za 2. april,pišu Vijesti

Ipak, malo je vjerovatno povjerovati da će Fenerbahče zaista donijeti odluku o istupanju iz lige, posebno u trenutku kada se vodi neizvjesna borba za titulu sa Galatasarajem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh