Fudbal

Cristiano Ronaldo suspendovan jednu utakmicu

Disciplinski i etički komitet Fudbalskog saveza Saudijske Arabije (SAFF) suspendovao je igrača Al Nassra Cristiana Ronalda na jednu utakmicu zbog neprimjerenog gesta upućenog navijačima Al-Shababa.

Cristiano Ronaldo - agencije

Ronaldo je kažnjen i novčano sa 20.000 saudijskih rijala (5.333 dolara), navodi AP.

Al Nassr je prije četiri dana pobijedio u gostima Al-Shabab rezultatom 3:2 u 21. kolu Profesionalne lige Saudijske Arabije. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako Ronaldo neprimjereno gestikulira prema domaćim navijačima, dok su se sa tribina čuli povici “Messi, Messi”.

AP navodi da portugalski fudbaler nema pravo žalbe, a moraće zbog suspenzije da propusti večerašnji meč protiv Al-Hazema.

“Poštujem sve klubove. Moj potez nije sramotan, navikli smo to u Evropi”, napisao je navodno Ronaldo u zvaničnom saopćenju koje je poslao Disciplinskom i etičkom komitetu SAFF.

Ronaldo je prvi strijelac Profesionalne lige Saudijske Arabije sa 22 gola, pišu vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh