Fudbal

Peljto u centru pažnje zbog poništenog gola, šta kažu pravila?

Najbolji bh. sudac Irfan Peljto, zajedno sa pomoćnicima Davorom Beljom i Senadom Ibrišimbegovićem, večeras je na najvećem ispitu dosadašnje karijere.

Bh. sudije dobile su povjerenje da sude meč osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida, a neposredno pred odlazak na odmor, rezultat je 0:0.

Ipak, moglo je biti drugačije jer je Leipzig već u 2. minuti postigao gol preko Slovenca Benjamina Šeška.

Senad Ibrišimbegović je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd, a Peljto sačekao provjeru i potvrdio odluku svog pomoćnika.Ova situacija izazvala je mnogo polemike na društvenim mrežama. Ponovljeni snimak je pokazao da Šeško nije bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je gol opravdano poništen jer je jedan fudbaler Leipziga ometao golmana Reala, Lunina.

U Leipzigu su negodovali, ali čini se da su bh. suci zaista donijeli ispravnu odluku koja je u skladu sa fudbalskim pravilima,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh