Fudbal

Selektorka Engleske produžila ugovor do kraja SP 2027.

Selektorka ženske reprezentacije Engleske Sarina Vigman produžila je ugovor sa Fudbalskim savezom do završetka Svjetskog prvenstva 2027. godine.

Selektorka Engleske - tanjug/ap

Nizozemska trenerica je preuzela ekipu u septembru 2021. godine i predvodila ju je do titule na Evropskom prvenstvu 2022. godine, kao i do finala Svjetskog prvenstva prošle godine, u kome je izgubila od Španije 0:1.

Vigman je u ponedjeljak uveče dobila nagradu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji u 2023. godini.

‘’Srećna sam što imam priliku da vodim Englesku tokom 2027, poslije dvije i po nevjerovatne godine. Imamo nedovršena posla i znam da smo sposobni za više, iako ništa ne dolazi lako“, rekla je 54-godišnja Vigman.

Ona će biti uz ekipu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje počinju u aprilu. Turnir će se održati u julu 2025. godine u Švajcarskoj.

Prije nego što je preuzela Englesku, Vigman je sa Nizozemskom osvojila titulu evropskog prvaka 2017. i stigla do finala Svjetskog prvenstva 2019. godine, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh