Fudbal

Luka Bilbija debitovao u Evropi: Pokazao žuti karton igraču koji je slavio gol sa zastavom Izraela

Inače, na stadionu je bio veliki broj palestinskih zastava, a navijači su skandirali “Slobodna Palestina”

Fudbaleri izraelskog Makabi Tel Aviva slavili su na gostovanju kod islandskog Breidablika u 5. kolu Konferencijske lige sa 2:1, a u centru pažnje našao se bh. sudija Luka Bilbija.

Dan Biton je u 35. minuti doveo izraelski tim u vodstvo, a gol je proslavio uz zastavu Izraela. Bilbija je odlučio, prateći pravila, da mu pokaže žuti karton, što je izazvalo bijes izraelskog tima.

Inače, na stadionu je bio veliki broj palestinskih zastava, a navijači su skandirali “Slobodna Palestina”.

Breidablik je do izjednačenja došao u 61. minuti preko Gislija Ejolfsona (Eyjolfssona), a trijumf Makabiju donio je iskusni Eren Zahavi u 82. minuti.

Makabi je lider grupe B sa 12 bodova, ima dva više od belgijskog Genta koji tek treba odigrati svoju utakmicu protiv Zorije.

Što se tiče Luke Bilbije, bh. sudiji je ovo bio debi u Evropi. Na ovoj utakmici su mu asistirali Damir Lazić i Amer Macić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh