Fudbal

U tišini se oprostio od reprezentacije BiH: Igračima nije lako, mnogo je tu nefudbalskih stvari

Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu, rekao je

Bivšeg fudbalera Širokog Brijega, Rijeke, Ferencvaroša…, a sada kazahstanske Astane Stjepana Lončara nema u reprezentaciji BiH od 2021. godine.

Više ga neće ni biti na okupljanju “Zmajeva”, jer je Lončar odlučio završiti reprezentativnu karijeru, što je potvrdio u razgovoru za hrvatske medije.

– Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu.

Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u N/FSBiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu mnogo nefudbalskih problema.

Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu – rekao je Lončar za “Sportske novosti”.

Stjepan Lončar je sakupio 11 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Debitovao je 31. januara 2018. na prijateljskom susretu protiv Meksika (0:1), a posljednji meč za “Zmajeve” odigrao je 4. septembra 2021. protiv Kuvajta, također u prijateljskoj utakmici (1:0).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh