Fudbal

Preminuo legendarni Bobi Čarlton

Bobi Čarlton je bio kultni fudbaler Mančester junajteda i ključni igrač Engleske na Mundijalu 1966. godine

Bobi Čarlton - Twitter

Legendarni engleski fudbaler Bobi Čarlton (Bobby Charlton), preminuo je u 86. godini nakon borbe sa demencijom, javljaju engleski mediji.

Bobi Čarlton je bio čuveni fudbaler Mančester junajteda i ključni igrač Engleske na putu do osvajanja Mundijala 1966. godine.

Bio je i jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena. Za reprezentaciju Engleske je odigrao 106 utakmica i postigao 49 golova, što je bio rekord u to vrijeme.

Sa Mančester junajtedom je osvojio tri prvenstva Engleske, tadašnji Evropski kup i FA Kup. Jedan je od najboljih igrača “Crvenih đavola” svih vremena. Za klub sa Old Traforda je odigrao 758 utakmica i dao 249 pogodaka.

Čarltonova porodica je saopštila da je preminuo rano jutros. Od njega se oprostio i njegov Mančester junajted.

Podsjetimo, njemu je u novembru 2020. bila dijagnosticirana demencija, samo četiri mjeseca nakon što je njegov stariji brat Džek (Jack) preminuo.

Iza legendarnog Bobija Čarltona su ostali supruga Norma, njihove dvije kćerke Suzane i Andrea, te unučad. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh