Fudbal

Zrinjski otputovao u Birnimgem: Najveća utakmica u historiji kluba

U dobrom raspoloženju fudbaleri i stručni štab Zrinjskog otputovali su za Birnimgem.

Zrinjski / haber

U drugom kolu Lige konferencija igrati protiv favorizovane Aston Ville, nakon što su u prvom kolu senzacionalno porazili nizozemski AZ Alkmaar. Protivnik je ovog puta jedan od najkvalitetnijih u ovom takmičenju i apsolutni je favorit. Trener Krunoslav Rendulić ističe da je ovo najveća utakmica u historiji Zrinjskog.

– Razmišljaš o utakmici, pa te boli glava od kvaliteta. Ali mi imamo privilegiju da nas boli glava. Koliko bi trenera i klubova dalo novaca da budu u našoj poziciji. Ekipa koja je dobra, u Premier ligi su u vrhu tabele, ekipa koja je u ovom trenutku efikasnija od Manchester Cityja. Jasno je o kakvom se kvalitetu radi. Ako su sposobni Brightonu dati šest komada, onda je jasno da sve fršti od kvaliteta. Ne idemo baš na izlet. Idemo odigrati kvalitetnu utakmicu, dati svoj maksimum, e sad za koliko će taj maksimum biti dovoljan, otom potom, rekao je pred polazak Rendulić.

Povoljna je i situacija kada je riječ o povredama i izostancima zbog javnih opomena. Izostat će tek dvojica igrača.

– Bradarić ima određenih problema od prve utakmice. Sigurno neće konkurisati, kao ni Hrvoje Barišić, koji ima znanih problema. Ostali svi – da, najavio je Rendulić.

Stručni štab planira od početka zaigrati sa tri stopera, a moguća su i iznenađenja u timu.
– Velika utakmica za nas, za Bosnu i Hercegovinu i grad Mostar. Ko bi rekao da nakon prvog kola mi možemo biti na prvom, a oni na četvrtom mjestu. To je draž fudbala. Idemo da uživamo I damo svoj maksimum. Ne treba puno analizirati ekipu Aston Ville. To je engleska Premier liga, najjača liga na svijetu… Moramo biti na sto posto svojih mogućnosti, da oni imaju lošiji da da bismo mi izvukli povoljan rezultat, izjavio je Nemanja Bilbija.

Susret na Vila parku igra se sutra s početkom od 21 sat, a sudit će ga sudijska trojka iz Švicarske Ursom Šnajderom, koji je usput recimo, dijelio pravdu na nedavnoj utakmici Borca i Austrije na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh