Fudbal

FIFA presudila, bivši bh. selektor će naplatiti bogatstvo od bivšeg kluba

Bivši bh. selektor Robert Prosinečki naplatit će čak 250.000 eura od Olimpije iz Ljubljane, s kojom se rastao u julu prošle godine.

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Njegov odlazak iz Olimpije bio je turbulentan i slučaj je završio na Sudu, a odlukom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Prosinečki je dobio presudu i sa svojim pomoćnicima će podijeliti značajnu cifru. U pitanju je isplata preostalih plata iz ugovora.

Prosinečki je na klupi Olimpije bio na osam mečeva i osvojio je 16 bodova, odnosno ostvario pet pobjeda i jedan remi, te dva puta doživio poraz. Smijenjen je uoči početka sezone nakon sukoba s čelnicima kluba, a umjesto njega, na klupu je došao Španac Alberto Riera.

“Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten, to nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima”, govorio je Prosinečki kada je napustio klub.

Prosinečki je nakon odlaska iz Olimpije bio na klupi hrvatskog Rudeša, u kojem je također dobio otkaz početkom ovog mjeseca. U sedam utakmica je ostvario jedan remi i šest poraza.

Robert Prosinečki je bio selektor Bosne i Hercegovine od 2018. do 2019. godine, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh