Fudbal

Ubica grčkog navijača mogao bi dobiti doživotnu

Ivana Simić Apostolu, novinarka Grčkog kutka, za “Kurir TV” opisala je situaciju u Grčkoj povodom tuče huligana Dinama i navijača grčkog AEK-a, u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Twitter / Printscreen | Ubica grčkog navijača mogao bi dobiti doživotnu

Simić Apostolu opisala je šta se trenutno događa u Grčkoj, pišu “Sportske novosti”.

“Spominje se kako će se provesti interna istraga koja bi trebala doći do uzroka događaja, odnosno šta nije funkcionisalo, a bilo je potrebno spriječiti da se to dogodi” rekla je novinarka.

Službeno je potvrđeno da je jedan navijač preminuo, drugi je operisan, a četiri osobe se oporavljaju.

“Trenutno su hospitalizovana tri Grka i jedan Hrvat, među njima je i majka preminulog Mikalisa, koja je nakon vijesti dobila srčani udar. Za sada su svi dobro, nisu životno ugroženi i nadamo se da će tako i ostati.

Što se tiče hapšenja 104 osumnjičena, Simić Apostolu navodi da su svi dali izjave, ali da svi još “drže jezik za zubima”. Kada se priča o kaznama, razne opcije su uključene, uključujući i doživotni zatvor za ubistvo.

“Najveći dio onoga što se očekuje je ta DNK analiza kako bi se eventualno potvrdilo je li među uhapšenima potencijalni ubica, navodi “Slobodna Dalmacija”. Što se kazne tiče, svakako se spominje doživotna kazna za ubicu u Grčkoj. Ostale kazne su pet godina zatvora i zabrana prisustvovanju na sportskim priredbama”, zaključila je Simić Apostolu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh