Fudbal

Lautaro ljut na Lukakua: Zvao sam ga, nikad mi se nije javio

Napadač Intera Lautaro Martinez je u razgovoru za italijansku Gazzettu dello Sport govorio o bivšem saigraču Romeluu Lukakuu.

Lautaro i Lukaku - arhiv

Podsjetimo, Lukaku je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Interu iz Chelseaja, ali taj period obilježile su povrede zbog kojih je tokom većeg dijela sezone bio van forme.

Ipak, u finišu sezone je proigrao i bio veoma bitan faktor u plasmanu Intera u finale Lige prvaka. Chelsea na njega ne računa, pa Belgijanac traži novu sredinu.

Očekivalo se da će, poslije odlaska Edina Džeke u Fenerbahce, ostati u Interu, ali taj posao se veoma brzo izjalovio.

Lukaku je navodno pregovarao sa Juventusom, iako je 2021. godine, nakon osvajanja Scudetta sa Interom i uoči transfera u Chelsea, poručio da nikada neće otići u torinski klub ili Milan.

Navijači Intera takav potez Belgijanca, koji je u proteklim sezonama bio heroj kluba, smatrali bi izdajom.

Cijelu sagu komentarisao je Martinez, novi kapiten Intera.

“Romelu me razočarao, istina je. Pokušao sam da ga pozovem uslijed tog haosa, ali mi se nikad nije javio, kao što se nije javio ni ostalim saigračima. Razočaran sam nakon toliko zajedničkih godina i situacija koje smo proživjeli. Međutim, to je njegov izbor. Želim mu sve najbolje, iako nisam očekivao takvo ponašanje”, rekao je Martinez za Gazzettu.

Lukaku je tokom karijere nastupao za Lierse i Anderlecht u Belgiji, zatim Chelsea, WBA, Manchester United i Everton u Engleskoj, te Inter.

Najbolje dane proveo je u milanskom klubu, za koji je u 132 nastupa postigao 78 golova i upisao 23 asistencije.

U sezoni 2020/2021. osvojio je Seriju A, kao deo ubitačnog napadačkog tandema upravo sa Martinezom, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh