Fudbal

Ovo je najbrutalnija vježba u fudbalu: Igrači padaju kao pokošeni

1K test ili test na jedan kilometar najomraženija je vježba mnogim fudbalerima.

vježba - Brentford FC

Nogometaši diljem Evrope započeli su pripreme za nadolazeću sezonu, neki su u završnoj fazi, poput klubova u Supersport HNL-u, a neki se tek zagrijavaju, poput klubova u Premiershipu. Tako je i u Brentfordu čiji se fudbaleri pripremaju za napornu sezonu u najjačoj ligi svijeta. prenosi n1

Njihovi treneri dočekali su ih zloglasnim testom na jedan kilometar, najomraženijom vježbom mnogih nogometaša. Treneri poslažu sve igrače između dvije linije i natjeraju ih da trče gore dolje dok ne pređu tačno jedan kilometar. Cilj je zadanu dužinu prijeći u što kraćem roku.

Kako se taj test radi na početku priprema, mnogi igrači po njezinom završetku padaju kao pokošeni, jedva dolaze do zraka i zazivaju sva moguća i nemoguća božanstva kojima se mole.

Novi igrač Brentforda Kevin Schade najviše je patio navikavajući se na ritam nove lige, a pobjednik je bio danski veznjak Mads Bidstrup koji je vježbu odradio u dvije minute i 57 sekundi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh