Fudbal

Raspad karijere nekadašnjeg čuda iz Liverpoola: Sada ga ne želi niko, trenira s amaterima

Malo ko je doživio takav nazadak u karijeri kao nekada najveći talent Liverpoola Jordon Ibe, kojeg danas niko ne želi i koji ne može pronaći nikakav angažman.

Kada se pojavio na velikoj sceni, Jordon Ibe (27) je bio prava senzacija. U Liverpoolu je s vremena na vrijeme dobijao šansu, a o kakvom se potencijalu radilo, najbolje pokazuje podatak da ga je Bournemouth platio 18 miliona eura Liverpoolu još kao tinejdžera, a da je na Anfieldu s 18 i 19 godina odigrao čak 58 zvaničnih utakmica.

Međutim, tu je krenuo raspad njegove karijere. U Bournemouthu nije ništa pokazao pa je kao besplatan nogometaš otišpao u Championship u ekipu Derbyja.

Pola godine čak nije mogao naći angažman, a novu šansu dobio je u januaru prošle godine kada je kao slobodan igrač potpisao za turski Adanaspor. Međutim, i tu je za njega mjesta bilo samo pola godine. Kluba nema od ljeta prošle godine.

Nakon godine dana bez kluba, Ibe pokušava oživjeti karijeru, međutim ne želi ga niko. U fokus engleske javnosti ponovo je dospio zbog toga što se priključio amaterskom klubu Chesterfieldu, koji mu je dozvolio da trenira s igračima ovoga ljeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh