Fudbal

Di Marzio javlja: Brozović sve dogovorio sa Saudijcima, godišnje će zarađivati pravo bogatstvo

Marcelo Brozović - Twitter

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da su Inter i Al-Nassr postigli dogovor oko visine odštete hrvatskog veznjaka te da bi on u ponedjeljak i službeno trebao biti predstavljen.

Di Marzio donosi i detalje dogovora koji je hrvatski reprezentativac postigao s saudijskim klubom oko ličnih uvjeta zbog kojih će doslovno “plivati u novcu”.

Tako bi bivši igrač Dinama trebao inkasirati 20 miliona eura godišnje, a ugovor bi ga sa Al-Nassrom trebao vezati do 2026.

Također, isti izvor navodi da ga je klub u kojem nastupa Cristiano Ronaldo od Intera kupio Brozovićev ugovor za 23 miliona eura.

Zaista su to impozantne cifre kojim evropski klubovi arapskim jednostavno ne mogu da pariraju.

S druge strane, Fabrizio Romano piše da će ponedjeljak biti ključan dan u pregovorima dvije strane te da dogovor ovisi isključivo o igraču, kojeg čeka nova runda pregovora.

Popularni Broz u Interu je proveo osam godina i za to vrijeme je odigrao 330 utakmica. Sa Nerazzurrima je osvojio Scudetto, dva Kupa i jedan superkup Italije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh