Fudbal

Ancelotti o golu Cityja: Na TV-u su pokazali da je lopta bila vani

Real Madrid i Manchester City odigrali su 1:1 na stadionu Santiago Bernabeu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Carlo Ancelotti - screenshot

Vinicius Junior doveo je Real u vodstvo u 38. minuti, a konačni rezultat postavio je Kevin De Bruyne u 67. minuti. Utakmicu je komentirao trener Reala Carlo Ancelotti.

“Zanimljiva utakmica, u prvom poluvremenu teška za nas. U drugom smo bili puno bolji, kontrolirali smo igru. Kada su oni imali posjed, mi smo imali obrambenu kontrolu. Potom smo počeli igrati s loptom, stvarajući im probleme. Morali smo držati pozicije u obrani. Kada smo dobili priliku, zabili smo gol”, rekao je Ancelotti, prenosi Index.

“Ne znam zašto sam dobio žuti karton”

Vinicius je zabio krasan gol nakon akcije u kojoj su sudjelovali Eduardo Camavinga i Luka Modrić. “Odličan udarac, fantastičan trenutak. Momčad je dobro igrala, zadovoljan sam”, dodao je talijanski stručnjak.

Pitali su ga o nastupu Realova braniča Antonija Rudigera, koji se borio s Erlingom Haalandom. “Bili smo dobri u obrani. Rudiger se dobro nosio s Haalandom te smo imali kontrolu u sredini. Bio je ovo dobar nastup, sretni smo i motivirani za iduću utakmicu”, rekao je Ancelotti.

Trener Reala je u 68. minuti dobio žuti karton, koji mu je pokazao glavni sudac Artur Soares Dias.

“Ne znam zašto sam dobio žuti karton. Nisam bio na terenu. Mogao je žuti karton dati igraču, a ne treneru”, rekao je Ancelotti.

O situaciji prije De Bruyneova gola

Odmah nakon utakmice na društvenim mrežama pojavila se snimka iz TV prijenosa utakmice na beIN televiziji prema kojoj je lopta u akciji prije one za pogodak De Bruynea izašla iz igre. Sudac utakmice nije tada sudio aut, pa je nekoliko trenutaka kasnije De Bruyne zabio nakon što je Real ponovno izgubio loptu.

BeIN je svojom obradom snimke utakmice došao do zaključka da je lopta bila vani, zbog čega nije sigurno koliko je ista procjena precizna, ali zasad se čini da je prije akcije za gol Manchester Cityja trebao biti suđen aut jer je lopta bila izvan terena.

Ancelotti je komentirao tu situaciju: “beIN nam je pokazao da je lopta bila vani. Vidjeli smo. 3D tehnologija… Ali VAR to nije vidio.” Ovu situaciju je za Radio Marcu pojasnio sudački ekspert Pavel Fernandez.

On tvrdi da se VAR nije mogao uključiti jer se radi o promjeni posjeda. “VAR to ne može provjeriti jer je faza napada Engleza počela kasnije, nakon što je Camavinga izgubio loptu”, rekao je Fernandez. Uzvrat City – Real igra se u srijedu, 17. svibnja na stadion Etihad..


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh