Fudbal

PRIŠTINA SE OPROSTILA OD ĆIRE: ‘On nam je došao kao spasitelj. Ime mu je zapisano zlatnim slovima’

Umro je Ćiro Blažević.

Ćiro Blažević - Novi

Za malo koga u Hrvatskoj i šire bi se ovoliko suza prolilo i tugovalo, ali to je Ćiro. Čovjek s vječnom energijom i neograničenom karizmom.

Ostvario je puno u svojoj karijeri, ali uvijek će i on sam reći da je 1982. njegov najveći i najdraži uspjeh. Uskoro poslije tog velikog naslova Ćiro je došao u Prištinu.

“Blažević je s velikom strašću i ljubavlju vodio Prištinu u teškim godinama našeg naroda pod okupacijom, dajući ujedinjeno srce svim Albancima oko gradskog kluba i stadiona” napisali su iz kluba.

Legenda kluba
Zatim su nastavili: “Poznati hrvatski trener Miroslav Blažević preminuo je u utorak. Blažević zvani Ćiro bio je trener Prištine 1984/85 u bivšoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije. Došao je u Prištinu kao spasitelj i kao takav je otišao dok nije poveo zlatnu generaciju Prištine.”

“Njegovo ime već je zapisano zlatnim slovima u našem klubu. Zbogom, legendo!” stoji u priopćenju kluba. Te sezone Priština je došla do 10. mjesta, a bili su prvi po prosječnoj posjećenosti stadiona.

On je bio trener svih nas”, “Predivan čovjek, uvijek je bio spreman za razgovor i s onima na terenu, ali i sa svima izvan terena”, “Uvijek je bio skroman, hvala mu za sve”, “Počivao u miru, legendo” komentari su navijača što je dokaz da ga nisu zaboravili. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh