Fudbal

Velež oživljava čuveni Februarski turnir

Fudbalski klub Velež donio je odluku o obnovi tradicionalnog Februarskog turnira.

Velež oživljava čuveni Februarski turnir - haber.ba

Ove godine će turnir po kojem je mostarski klub između ostalog bio poznat u bivšoj Jugoslaviji, imati svoje 29. izdanje. Prvi je igran 1965, a posljednji 1992. neposredno pred početak agresije na Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Učesnici na 29. izdanju su juniorske selekcije Željezničara, Sarajeva i Sutjeske iz Nikšića.

– Ovog puta to nismo uspjeli organizovati za seniore, ali ćemo u narednim godinama ‘Februarski’ vratiti na nivo na kojem je bio do 1992. uz nastupe seniorskih selekcija. Turnir se igra u čast oslobođenja Mostara u 2. Svjetskom ratu. Velež je 14 puta bio pobjedik, a učešće su uzimali i klubovi poput Sturma, Rapida, Honveda, MTK i Luzerna. Veliki izazov je ispred nas, izjavio je na konferenciji za medije predsjednik FK Velež, Senad Kevelj.

Direktor Omladinske škole “Muhamed Mujić“, Anel Karabeg pohvalio je mladog trenera Amela Jazvina koji je najglasnije zagovarao obnovu Februarskog turnira, kazavši da turnir ima posebnu važnost za Mostar i Fudbalski klub Velež.

– Hvala i Adnanu Alikalfiću koji je mnogo pomogao realizaciju ideje. Hvala našim prijateljima koji će se odazvati ove godine na turnir. Uvijek je u februaru u gradu i oko Veleža bila posebna atmosfera. Dolazile su nekadašnje najveće zvijezde jugoslovenskog fudbala i to su bili posebni dani, prisjetio se Karabeg.
Turnir će se igrati u subotu 11. februara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh