Fudbal

Ovo su braća na Mundijalu: Srbi, Francuzi, Belgijanci i dvojica Ganaca, ali jedan igra za Španiju

Na ovom Mundijalu imamo pet parova braće, a zanimljivo da dva brata uopće ne igraju za istu reprezentaciju

Nastup na Svjetskom prvenstvu je ostvarenje sna za svakog fudbalera, a nastup na Mundijalu je još ljepši ukoliko je u istom sastavu s vama i vaš brat.


Na ovom Mundijalu imamo pet parova braće, a zanimljivo da dva brata uopće ne igraju za istu reprezentaciju. Radi se o braći Vilijams (Williams), Inakiju i Niki (Nico). Inaki Vilijams predvodi selekciju Gane, dok se Niko odluči igrati za Španiju.

Sličnu situaciju imali smo i ranije kada je Žerom Boateng (Jerome) igrao za reprezentaciju Njemačke, dok je njegov brat Kevin Prins (Prince) nastupao za Ganu, odakle im je otac.

Naše komšije, reprezentacija Srbije ima braću Milinković-Savić. Vanja Milinković-Savić je prvi izbor među stativama, dok poznatiji brat Sergej drži vezni red i kontroliše igru “Orlova” zajedno sa kapitenom Dušanom Tadićem.

Zanimljiva je situacija u Francuskoj, gdje su dva brata Ernandez (Hernandez), Teo i Lukas (Theo i Lucas), po vokaciji isti fudbaleri, odnosno nastupaju na poziciji lijevog bočnog. Međutim, Lukas se povrijedio već u prvom kolu i za njega je Mundijal završen, pa će Teo ostatak turnira igrati na toj poziciji.

U Belgiji su tu braća Eden i Torgan Azar (Thorgan Hazard). Oni su zajedno igrali i na Evropskom prvenstvu prošle godine, a i na Mundijalu u Kataru se čini da je Torgan nešto bolji Azar, iako je njegov stariji brat mnogo poznatiji, ali nije u bogzna kakvoj formi.


Neizostavna su i braće Aju (Ayew), Andre i Džordan (Jordan). Oni već godinama nastupaju za reprezentaciju Gane. S obzirom na to da Andre ima 32, a Džordan 31 godinu, moguće da im je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo u karijeri. Andre je trenutno član Al Sada, dok je Džordan igrač Kristal Palasa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh