Fudbal

Blagaj sarađuje sa klubom iz Turske: Pioniri i kadeti sutra putuju na turnir u Bursu

Fudbalski klub Blagaj ostvario je saradnju sa turskim Dav Sin Dogan Sport Genclikom, klubom iz Burse. Saradnja će prema riječima prvog čovjeka FK Blagaj, Nazifa Handžara – Čiče biti dugoroična, a sklopu nje će pioniri i kadeti Blagaja već sutra otputovati na turnir u Bursu, gdje će također odigrati i dvije prijateljske utakmice.

“U kontakt sa klubom iz Turske smo stupili preko prijatelja Sedina Tanovića. Za početak su nam poslali garnituru dresova, a sada idemo korak dalje, te će naši kadeti i pioniri već sutra otputovati za Tursku. U sklopu posjete će ih ugostiti i Bošnjačka zajednica iz predgrađa Burse”, najavio je Handžar.

Već narednog mjeseca Blagaj će uzvratiti domaćinstvo.

“U augustu nam stižu gosti. Doći će također pionirski i kadetski tim našeg sada bratskog kluba. Ponuda za nas je odlična i nismo mogli, ni smjeli propustiti ovakvu priliku. Hvala svim našim prijateljima, posebno Faruku Alkayji i Sedinu Tanoviću”, istakao je Handžar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh