Fudbal

Salahu nije bilo dobro. Otkriveno šta mu je Modrić rekao nakon finala Lige prvaka

Mohamed Salah - Liverpool FC

Veznjak Real Madrida Luka Modrić poručio je Mohamedu Salahu da “pokuša ponovo sljedeći put” nakon poraza Liverpoola u finalu evropske nogometne Lige prvaka u Parizu prošlog mjeseca, otkrio je saigrač reprezentativca Hrvatske iz redova “Kraljeva”, Brazilac Rodrygo, piše Raport.

Španski klub je 28. maja pobijedio viceprvaka Engleske sa 1:0 i postao prvak Evrope po rekordni 14. put.

Salah je uoči utakmice govorio o svojoj želji da se osveti za poraz od Reala (1:3) u finalu Lige prvaka 2018. godine.

Brazilski reprezentativac Rodrygo, koji je ušao kao izmjena u Parizu, prisjetio se scene koja se dogodila nakon utakmice na Stade de Franceu.

“Imam smiješnu anegdotu. “Kada je finale završilo, mi (igrači Reala smo se postrojili, a Liverpoolovi su prošli. Prošao je i iscrpljeni Salah.

“Modrić je bio ispred mene, pozdravio ga (Salaha) i rekao mu: “Ok, ok, ti ​​probaj opet sljedeći put.”

Za razliku od finala 2018. u kojem je Salah bio prisiljen napustiti teren nakon 30 minuta zbog ozljede, trenutak koji je opisao kao “najgori” u svojoj karijeri, egipatski napadač je odigrao cijelu utakmicu u Parizu.

Salah, koji je osvojio Ligu prvaka 2019., pokazao je svoju ambiciju nakon što je izgubio drugo evropsko finale:

“Ne mogu riječima izraziti koliko smo željeli vratiti taj trofej u Liverpool, ali na kraju nismo mogli. “Bila je to jako duga sezona, ali dio mene želi da sljedeća opet počne sutra.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh