Fudbal

Poznati romanopisac, biznismen i humanista Hari Slipičević napisao pjesmu za Velež

FK Velež je dobio novu pjesmu posvećenu ljubavi prema popularnom mostarskom klubu, pod nazivom „Za Velež se rađa“.

FK Velež - SCsport.ba

Ideju za pjesmu je razvio i tekst napisao Hari Slipičević, Mostarac sa Holandskom adresom, uspješan privrednik, osnivač Fondacije Slipičević i autor bestselera “Ključ besmrtnosti”.

Vokale su dali Adnan Jerlagić i Ervin Husagić, dok je muziku i aranžman radio Loris Gačić – Lora. Pjesma je snimljena u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru.

Autor pjesme Hari Slipičević navodi kako je želio nešto pokloniti Veležu za 100 godina postojanja i mislio je kako bi najprikladnija bila pjesma.

Hari Slipičević je uspješan biznismen u Nizozemskoj koji koristi sve slobodne trenutke da dođe do svog rodnog Mostara. Osnivač je Fondacije Slipičević koja se kontinuirano bavi podrškom mladih talenata i humanitarnim radom u Mostaru, BiH, ali i svijetu. Fondacija svake godine dodjeljuje Nagrade Nijaz Slipičević. Hari Slipičević je također pisac, autor više proznih i poetskih djela, među kojima je i roman „Ključ besmrtnosti“ koji je do sada preveden na pet jezika i doživio brojna izdanja širom Evrope, piše mostarski.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh