Fudbal

Nakon Pogbe i Lingarda United se oprostio i od španskog fudbalera

Manchester United službeno je potvrdio kako španskom fudbaleru Juanu Mati neće biti ponuđen novi ugovor te će ovaj 34-godišnji veznjak nakon osam i po godina napustiti Old Trafford.

Juan Mata - REUTERS/Phil Noble

Početkom 2014. godine, u transferu vrijednom 46 miliona eura, Mata je iz Chelseaja došao u Manchester United gdje je ukupno odigrao 285 utakmica te je postigao 51 pogodak.

Mođutim, već duže vrijeme Mata nije u središtu pozornosti trenera koji su prolazili Old Traffordom pa je tako ove sezone upisao tek 12 nastupa.

“Hvala Juan na osam godina karijere koje si posvetio Unitedu. Želimo ti sve najbolje u budućnosti“, rečeno je iz kluba ovim povodom.

Inače, prije Chelseaja i Manchester Uniteda ovaj španski nogometaš je igrao za Real II i Valenciju. Za reprezentaciju Španije je upisao 41 nastup uz 10 golova, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh