Fudbal

Niko Kovač novi trener Volfsburga

Na klupi će mu asistirati njegov mlađi brat Robert.

Niko Kovač - Agencije

Bivši selektor hrvatske reprezentacije Niko Kovač (50) postao je novi trener Volfsburga s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, objavljeno je u utorak na službenim stranicama njemačkog bundesligaša, piše Avaz.

Ugovor 50-godišnjeg Kovača veže sa zeleno-bijelima do 30. juna 2025.

– Ja sam dijete Bundeslige i imam veliku želju i motivaciju dodati još jedno uspješno poglavlje s “Vukovima” – izjavio je Kovač, čiji su najveći uspjesi kao trenera u Bundesligi do sada osvajanje naslova prvaka i njemačkog kupa s minhenskim Bajernom u sezoni 2018./19., kao i pobjeda u DFB kupu s Ajntrahtom iz Frankfurta 2018. godine.

Bivšem selektoru Hrvatske u Volfsburgu će se kao pomoćnik pridružiti njegov mlađi brat Robert (48), a daljnja pojačanja u stručnom štabu bit će objavljena sljedećih dana.

– Prilikom popunjavanja trenerske pozicije, bilo mi je važno ne samo da brzo pronađemo nekoga, već prije svega da imenujemo trenera koji može dugoročno razvijati Volfsburg i voditi nas naprijed. Stoga mi je jako drago što smo Niku uspjeli uvjeriti u naš put i uključiti ga u klub. Zalaže se za dosljedan i uspjeh orijentiran na rad i uvjeren sam da će tim nositi njegovo obilježje u narednim godinama – rekao je Jorg Šmadtke (Jörg Schmadtke), izvršni direktor Volfsburga.

Kovač se vraća u Bundesligu nakon uspješnog vremena u Francuskoj s prvoligašem Monakom.

– Razgovori s Jorgom Šmadtkeom i Marselom Šaferom (Marcel Schäfer) bili su vrlo dobri i puni povjerenja te su me uvjerili da prihvatim ovaj uzbudljiv izazov. Jako sam uzbuđen što ću napraviti razliku i biti uspješan u Volfsburgu zajedno sa svojim trenerskim štabom. Momčad ima ogroman potencijal, a uvjeti su idealni za uspjeh ovdje – rekao je Kovač, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh