Fudbal

Inzagi: Bio je to nesretan incident, ali takve se stvari događaju

Više nismo gospodari svoje sudbine, moramo gledati što će napraviti Milan i pokušati pobijediti u preostale četiri utakmice, rekao je trener Intera.

Simone Inzagi - Avaz.ba

U zaostaloj utakmici 20. kola italijanske Serije A Inter našeg Edina Džeke je gostovao Bolonji izgubio nakon preokreta s 2:1. Na golu Intera u ovoj je utakmici stajao Rumun Ionut Radu zbog povrede Samira Handanoviča, koji je neposredno uoči utakmice prijavio bol u leđima. Igrala se 81. minuta, na semaforu je stajalo 1:1, a Ivan Perišić je jednu loptu iz auta bacio golmanu, piše Avaz.

Rumun je odličan golman
Rumun je pokušao loptu dodati saigraču, ali mu je ona prešla preko noge, te otišla golu, a Nikolas Sansone (Nicolas) samo je na gol liniji zakucao u mrežu.

– Bez ikakve sumnje postoji ogorčenje, ali to je normalno. Više nismo gospodari svoje sudbine, moramo gledati što će napraviti Milan i pokušati pobijediti u preostale četiri utakmice, rekao je trener Intera Simone Inzagi (Inzaghi), prenosi SN.

Zanimljivo je kako je Raduu ovo bio tek drugi nastup ove sezone. Jedini prethodni imao je u italijanskom Kupu protiv Empolija u januaru, dok u Seriji A ove sezone nije branio. Sve do sinoć i utakmice sa Bolonjon.

– Radu je igrao jako dobro protiv Empolija i uvijek trenira jako dobro, pa smo svi imali potpuno povjerenje u njega. Bio je to nesretan incident, ali takve se stvari događaju. Ne bi nam toliko štetilo da smo recimo vodili 4:1… Radu je odličan golman sa svjetlom budućnosti ispred sebe, dodao je Inzaghi o 24-godišnjem golmanu koji je u Inter stigao 2019. godine iz Đenovu.

Neutješni Radu
Italijanski mediji inače su puni napisa o Interovom posrtanju. “Gazzetta dello Sport” tako piše o “Harakiri Interu i pogrešci Radua koja je predala skudeto na pladnju Milanu”, “Corriere dello Sport” donosi tekst o neutješnom Raduu koji je u suzama napustio teren, dok “Tuttosport” secira pogrešku rumunskog golmana koja bi mogla donijeli naslov Milanu.

U svakom slučaju, ‘Rosoneri’ sada imaju dva boda prednosti četiri kola prije kraja sezone i ako pobijede u svim tim utakmicama bit će prvaci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh