Fudbal

Nagelsman: Ključna je bila utakmica u Španiji

Bili smo dobro postavljeni i energični od samog početka, ali teško je stvarati šanse protiv tako dubokog bloka, poručio trener Bajerna poslije šokantne eliminacije od Viljareala.

Julian Nagelsmann - AFP

Minhenski Bajern šokantno je završio takmičenje u Ligi prvaka još u četvrtini finala.

Njemački prvak vodio je 1:0 protiv Viljareala i imao produžetke, a onda je u 88. minuti Samuel Čukvueze (Chukwueze) iz jedinog gostujućeg udarca u okvir gola zabio za senzacionalni prolaz španske ekipe.

– Ključna je bila utakmica u Španiji, tamo nismo bili dovoljno dobri. U uzvratu smo odigrali našu najbolju utakmicu u posljednjih nekoliko sedmica. Bili smo dobro postavljeni i energični od samog početka, ali teško je stvarati šanse protiv tako dubokog bloka. Gurali smo stalno prema naprijed, ali i ostavljali iza dosta otvorenog prostora – rekao je nakon utakmice trener Bajerna Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann).

Posebno ga boli promašaj Tomasa Milera (Thomas Muller) koji je u završnici susreta imao zicer za 2:0.

– Tomas je to morao zabiti, takve prilike se ne ukazuju često – poručio je Nagelsman.

Trenera Bayerna navijači napadaju zbog izmjene pred kraj utakmice kad je beka Alfonsa Dejvisa (Alphonso Davies) uveo na poziciju centralnog beka umjesto Lukasa Ernandesa (Lucas Hernandez). Upravo je preko Dejvisa postignut pogodak.

– Morao sam to napraviti. Lukas se povrijedio, a trebao mi je na toj poziciji brz igrač jer su oni prije toga uveli također jako brzog Samuela Čukvezea – objasnio je Nagelsman, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh