Fudbal

Ancelotti: Bez Modrića u igri gubimo posjed, ali s Valverdeom dobivamo na okomitosti

Luka je nevjerojatno kvalitetan i jako je teško izvršiti pritisak na njemu, ali Valverde je bio taj koji je postigao gol kojim smo izborili finale, rekao je trener Reala.

Carlo Ancelotti - Goal.com

Real Madrid plasirao se u finale španjolskog Superkupa, nakon što su u produžecima utakmice odigrane u Rijadu bio od Barcelone – 3:2. Šef stručnog štaba “Kraljevskog kluba” Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) je poslije utakmice biranim riječima pričao o Luki Modriću, koji je igrao je do 82. minute, prenosi Avaz.

Luka je nevjerojatno kvalitetan i jako je teško izvršiti pritisak na njemu, ali Valverde je bio taj koji je postigao gol kojim smo izborili finale. Moramo procijeniti stvari. Bez Modrića u igri gubimo posjed, ali s Valverdeom dobivamo na okomitosti i snazi u napadu, rekao je Anćeloti, te dodao:

Obje ekipe su mogle doći do pobjede jer gledali smo sudar dva različita nogometna stila. Oni su se fokusirali na posjed, a mi na kontre.

Real će u finalu igrati s bolji iz dvoboja Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa koji je na programu večeras od 20 sati, a prijenos je na SK1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh