Fudbal

Ibrahimović doživio novu povredu, neće igrati u posljednjem meču ove godine

Zlatan je Zlatan, ali godine su godine. 40-gododišnji Ibrahimović doživio je novu povredu zbog koje će pauzirati od fudbala.

Zlatan Ibrahimovic - AC Milan

Naime, uoči posljednjeg meča u ovoj kalendarskoj godini, trener Milana Stefano Pioli saopštio je kako Zlatan nije u konkurenciji za utakmicu sa Empolijem.

Razlog je povreda koljena koju je Ibrahimović zadobio u toku meča protiv Napolija. Ibrahimović je posljednje dvije sezone zbog raznih propustio mnogo vremena i nije bio u stanju pomoći Milanu da dođe do boljih rezultata na terenu, što pokazuje da Zlatan ipak nije neuništiv.

Milan generalno ima mnogo problema sa povrijeđenim igračima, a trener Pioli tvrdi kako jedva čeka zimsku pauzu kako bi se tim mogao posvetiti oporavku.

“Poboljšali smo mjere prevencije i oporavka od povreda. Iz svega ćemo izaći snažniji nakon praznične pauze”, rekao je Pioli.

Još uvijek nije poznato koliko će dugo Zlatan biti povrijeđen, ali u njegovim godinama očito je sve nemoćniji pred prolaskom vremena, koje je itekako ostavilo traga na njegovom tijelu. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh