Fudbal

Agent prvi put potvrdio sjajne vijesti: Christian Eriksen će nastaviti igrati nogomet

Danski nogometaš Chrisitan Eriksen planira se nastaviti baviti nogometom nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Interom, potvrdio je njegov agent Martin Schoots.

Christian Eriksen - AFP

Zbog protokola u Seriji A kojim se zabranjuje igranje nogometašima s defibrilatorom, Eriksen nije bio u mogućnosti igrati za Inter s tim u vezi je raskinut ugovor s njim i on će, iako se to do danas nije znalo, nastaviti karijeru.

To je potvrdio njegov agent Martin Schoots koji je rekao da su ga dva kluba pozvala i raspitivala se za usluge ovog sjajnog veznog igrača.

“Mogu reći da će nastaviti igrati nogomet. Dva kluba su me zvala i pitala za Christiana prije nekoliko sedmica”, potvrdio je njegov agent.

Još uvijek nije poznato o kojim klubovima se radi, a njegov agent je potvrdio da nije riječ o Ajaxu i da ga iz ovog kluba još uvijek nisu kontaktirali, uprkos glasninama brojnih evropskih medija.
Eriksen je odigrao odličnu sezonu gdje je s Interom osvojio titulu prvaka Italije, a ranije je u karijeri igrao za Tottenham i Ajax. Za reprezentaciju Danske je debitovao 2010. godine. Podsjećamo, on se srušio u meču 1. kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Finske, a srećom, brzom reakcijom doktora spašen mu je život. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh