Fudbal

Petev: Najbitnije da se držimo zajedno i osvojimo tri boda

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Lvivu odigrati susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv selekcije Ukrajine.

Ivaylo Petev - SCsport.ba

Tim povodom večerašnjoj konferenciji za medije prisustvovali su selektor Ivaylo Petev i kapiten reprezentacije Edin Džeko.

Selektor Petev je najavio sutrašnji susret.

“Naravno da imamo veći broj igrača u planu i imamo dubinu u satavu. Najbitnije da izađemo dobro u utakmicu, zajedno i da odigramo utakmicu iz koje ćemo osvojiti tri boda.”, rekao je selektor Petev.

Selektor Petev je prokomentarisao i trenutno stanje u našoj selekciji.

“Što se tiče igre, uvijek može boilje. Ja mislim da možemo kao tim još boilje igrati. Jako mi je drago jer imamo harmoniju i igrači ginu jedan za drugoga. Kvalitet može biti bolji. Ono što griješimo moramo ispraviti, ali to je normalno. Greške se dešavaju, ali bitno je da rastemo iz utakmice u utakmicu.”, dodao je Petev.

Upitan je selektor o starom selektoru Ukrajine Andriyu Schevchenku, ali i o novom

“Mogu reći jedno. Ševčenko je napravio nevjerovatan posao, imao je polasman na EURO. To mogu reći o gospodinu Ševčenku. Sadašnji trener je osvojio SP sa juniorima, a razlike ću čuvati za sebe, ne komentarišem ko je bolji i ko je kakav.”, a potom se osvrnuo i na grad, ali i stadion na kojem će Zmajevi igrati sutra:

“Znam kakav je stadion u Lavovu. Nadam se da ćemo srušiti tradiciju i statistiku koji su na njihovoj strani na ovom stadionu. Važno je kakav ćemo pristup imati. Što se tiče grada, čujem da je jedan od najljepših u Ukrajini. nisam imao priliku hodati gradom, ali nadam se da će biti vremena i za to.”

Osvrnuo se selektor i na uzbuđenje pred sutrašnji susret.

“Ne mislim da ima pritiska. Adrenalin, to je drugo. Ali pritiska nema. U glavi moramo imati da odigramo najbolje. Koncentracija je na sutrašnju utakmicu. Šta će biti prekosurta, sada me ne zanima.”, zaključio je Petev, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh