Fudbal

Robert Prosinečki kandidat za novog trenera belgijskog velikana

Nekadašnji selektor BiH karijeru nastavlja u Belgiji?

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nalazi se u konkurenciji za novog trenera belgijskog Standarda.

Prosinečki je u posljednjoj fazi svoje karijere nastupao za Standard da bi nakon završetka karijere počeo raditi kao trener. Vodio je Crvenu zvezdu, Denizlispor, te Kayserispor, a također je bio i selektor Azerbejdžana i naše zemlje.

Frank Vercauteren, Bernd Storck, Peter Maes, Sunday Oliseh, Marc Wilmots, René Weiler, Gabriel Heinze, Felice Mazzu, te Will Still su također kandidati za novog trenera belgijskog velikana.

Podsjetimo, Prosinečki je na klupi naše reprezentacije bio od 4. januara 2018. godine do 27. novembra 2019., a našu reprezentaciju je vodio na 22 utakmice. Ostvario je devet pobjeda uz sedam poraza i šest remija, piše Sport1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh