Fudbal

Feđa Dudić: “Naravno da smo im izašli u susret, predstavljaju BiH i to je velika čast, želimo im sreću”

Velež danas očekuje novi meč nakon remija sa Željezničarom u subotu od 0:0. Trener Feđa Dudić je za Velež TV istakao da je zadovoljan pristupom igrača na utakmici na Grbavici.

Feđa Dudić - Screenshot

Dudić je u razgovoru za klupsku TV govorio o večerašnjoj utakmici s Borcem, ali je najavio i učešće Rođenih u Kupu BiH, gdje im je prva prepreka ekipa Zvijezde 09.

“Sve derbi za derbijem. Očekujemo dobru utakmicu i drago mi je da su momci imali dobru reakciju nakon poraza od Zrinjskog. Protiv Želje je zalaganje i htijenje bilo na nivou. Mogli smo i izgubiti i pobijediti”, rekao je Dudić na početku.

Potom je govorio o Borcu, ekipi koju dosta cijeni.

“Borac igra dobro u zadnje vrijeme. Kolega Miljanović je donio neki zaokret u ekipi i podigao ih je. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima kvalitetne igrače i sigurno da svakom mogu napraviti probleme igrači poput Zakarića, Vranješa i Moraitisa. Postavit ćemo se tako da idemo na pobjedu, sigurno. Napravili smo skauting ekipe i imamo neki plan koji ćemo pratiti od prve minute.”

U ekipu se vraća Haris Ovčina, koji je bio suspendovan, ali dva važna igrača neće biti na raspolaganu Dudiću.

“Vraća nam se Ovčina, ali izgubili smo Anđušića koji je protiv Želje dobio udarac u stopalo. Brandao se još nije oporavio od uganuća zgloba. Mladi Džanković je protiv Širokog povrijedio ligamente zgloba, a uskoro će se vratiti u trenažni proces”, kaže trener Rođenih Dudić.

Velež je jučer za protivnika u 1/16 finala Kupa BiH dobio ekipu Zvijezde 09, kojoj je izašao u susret, pa je ovaj meč, zbog obaveza juniorskog tima iz Etno sela Stanišići u Ligi prvaka, odložen.

“Ambicije u Kupu su da probamo otići što dalje, ako ne i do kraja. Dobili smo možda i najtežeg protivnika. Položaj na tabeli govori da je Zvijezda 09 dobra ekipa. Odlično su ušli u sezonu. Imaju samo pobjede i jedan remi. Zamolili su nas da odložimo meč jer veliki broj njihovih igrača igra za juniore u Ligi prvaka protiv Trabzona. Treba to da bude čast jer predstavljaju BiH i naravno da smo izašli u susret i želimo im sreću protiv Trabzona”, rekao je Dudić za kraj.

Umjesto prvobitno planiranog termina 29. septembra, meč Zvijezde 09 i Veleža odigrat će se tako 6. oktobra.

Utakmica Velež – Borac večeras počinje u 20.10h, direktan prijenos je na Areni Sport 1 BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh