Fudbal

Osim: Da je ovaj sistem bio lani, Sarajevo bi bilo u grupnoj fazi

Amar Osim - SCsport.ba

Sinoćnjim plasmanom Alaškerta, Flore i Linkolna, lista zemalja koje nikada nisu imale predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja postajala je kraća za Armeniju, Estoniju i Gibraltar. Amar Osim je kratko prokomentarisao situaciju za Avaz.

– To je zato što se sistem takmičenja promijenio i što su uveli treće takmičenje. Nijedna od ovih ekipa ne bi igrala grupnu fazu da je prošlogodišnji sistem. A da je ovaj sistem bio lani, Sarajevo bi igralo grupnu fazu, glasila je kratka poruka Amara Osima.

Podsjećamo, Sarajevo je prošle godine zaustavljeno u plej-ofu Evropa lige. Slavni Seltik je slavio sa 1:0 na Bilinom Polju u Zenici. Bosna i Hercegovina je inače jedna od deset zemalja koje još uvijek nisu imale predstavnika u evropskim takmičenjima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh